Tweede Kamerlid GroenLinks Nevin Özütok: Rechtvaardigheid komt niet vanzelf

Tweede Kamerlid GroenLinks Nevin Özütok: Rechtvaardigheid komt niet vanzelf Ik ben Nevin Ozutok tweedekamerlid voor GroenLInks. Ik heb mij als

Een bijzondere kerstviering in Kortenberg
Turkse politie zet 20 journalisten op zwarte lijst wegens schrijven voor online magazine
Sinds 15 juli 2016 zijn

Tweede Kamerlid GroenLinks Nevin Özütok:

Rechtvaardigheid komt niet vanzelf


Ik ben Nevin Ozutok tweedekamerlid voor GroenLInks. Ik heb mij als kamerlid de afgelopen vier jaar met “hart en ziel” ingezet voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid, tegen discriminatie en uitsluiting.

Ik ben GroenLinkser omdat ik mij thuis voel bij de sociaal groene idealen.
Ik ben trots op dat er nu ook wettelijke bescherming is voor transgender en intersekse personen. Dat er in de kamer ook over institutioneel racisme en discriminatie gesproken kan wordt. Ik heb aan de loonkloof van vrouwen gewerkt. Het is niet acceptabel dat vrouwen in hetzelfde werk minder loon krijgen dan mannen. daarom heb ik aan een wet gewerkt die einde gaat maken aan de loonsdiscriminatie van vrouwen.

Ik ben trots op de eerste fase van grondwetswijziging om aan artikel 1 ook de gronden “ handicap en seksuele gerichtheid” toe te voegen is afgerond. Ondanks VN verdrag Handicap hebben mensen met beperkingen veel problemen met volwaardige deelname aan de samenleving. Ik wil na de versieringen voortvarend de tweede fase van deze grondwetswijziging oppakken.

In programma van GroenLinks willen wij de klimaatcrisis aanpakken, daarnaast een eind maken aan de economische tweedeling. De hoge inkomens moeten de lasten dragen. Daarom komt er een hoger belasting voor vermogenden, en bedrijven die nu geen belasting betalen pakken we aan.We verlagen de belasting op werk en verhogen de minimumloon. Want mensen met een minimumloon moeten een fatsoenlijke leven kunnen opbouwen. jongeren tussen 18 tot 21 jaar krijgen een minimumloon, geen jeugdlonen
We maken de toeslagen eenvoudiger. We maken gratis kinderopvang voor 4 dagen voor iedereen mogelijk.

Zorg wordt weer betaalbaar, We schaffen de eigen risico af voor lage en middeninkomens.We bouwen de zorgverzekering om tot een publieke zorgfonds. We maken gezond voedsel goedkoper, we schaffen de BTW af op Groente en Fruit. We bouwen nieuwe woningen waarvan minstens 40% voor sociale huur en studentenwoningen. De strijd voor gelijkwaardigheid is niet af, ik wil doorgaan met mijn werk en uw stem in de kamer laten horen. Stem 17 maart op nr 17 van GroenLinks.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0