Hizmet-sympatisanten delen voedselpakketten uit in Zaandam

Hizmet-sympatisanten delen voedselpakketten uit in Zaandam

23 mei 2020, door: Cees Buys Gisteren, vrijdag 22 mei jl. hebben vrijwilligers van Sociaal Cultureel Centrum Stichting Animo (https://www.animoweb.

Actuele cijfers COVID-19: 11 juni 2020
Nederlandse vrienden vieren ook het Suikerfeest mee
Coronacijfers van 24 mei: minder dan 1000 covid-19-patiënten in ziekenhuis

23 mei 2020, door: Cees Buys

Gisteren, vrijdag 22 mei jl. hebben vrijwilligers van Sociaal Cultureel Centrum Stichting Animo (https://www.animoweb.nl/) in Zaandam een donatie gedaan in de vorm van voedselpakketten aan de voedselbank Zaanstad en Amsterdam. Juist tijdens de Ramadan maand willen zij een donatie doen omdat vooral Ramadan de maand van het delen en helpen is.

Steeds meer moslims willen ook een donatie doen aan de armen in Nederland i.p.v. naar een ver land of naar hun oorspronkelijke thuisland.

In Zaandam en omgeving ontvingen meer dan 100 mensen uit verschillende buurten via de Zaanse Stichting Animo een iftar-maaltijd op 1,5 meter afstand. Gedurende de Ramadan-maand mogen moslims na zonsondergang eten. Deze maaltijd is dan de iftar-maaltijd.

De heer Will Cox, woordvoerder namens de voedselbank Zaanstad, zei dat het een trieste situatie is dat één op de vijf mensen in Zaandam in armoede verkeert. Ook zei hij dat het buitengewoon positief is dat deze stichting dit begrijpt en dergelijke acties initieert om mensen in de buurt te helpen die het zwaar hebben, zeker in deze coronatijd.

 De corona-crisis heeft zeer velen in diepe ellende gestort zonder dat zij hieraan enige schuld hebben. Het is hen overvallen. Vandaag was alles top en de volgende dag is het allemaal anders. Het is dus nu van het grootste belang dat we naar elkaar omzien en elkaar ook helpen waar we dat kunnen. Sommigen denken wellicht: “maar ik heb zelf niet veel dus hoe kan ik dan anderen helpen?” Ik zeg u (uit eigen ervaring!) dat u zonder zelf veel te hebben een ander tot zegen kunt zijn. Weet dat als je dit doet, en dan wellicht je laatste beetje deelt met anderen (in nood), God je zal belonen en ook rijkelijk zal zegenen. Beslist geen vroom praatje maar een universele wetmatigheid.

 De Hizmet-sympatisanten die hier als vrijwilligers op anderhalve meter afstand en met mondkapjes voor de voedselpakketten samenstelden en uitdeelden, deden dit vanuit de genoemde Stichting Animo Zaandam. Deze moslims zijn allemaal lid van de zo genoemde Hizmet beweging, ook wel ‘vrijwilligersbeweging’ genoemd.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1