Journalist Basri Doğan doet aangifte tegen DENK-raadslid

Journalist Basri Doğan doet aangifte tegen DENK-raadslid

27 mei 2020, door Cees Buys Journalist Basri Doğan is afgelopen week wederom naar het politiebureau geweest om formeel aangifte te doen. Deze keer

Boodschap van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ter gelegenheid van het Suikerfeest.
Basri Doğan krijgt vertraagd zijn lintje
De veroordeelde dictator al-Bashir heeft 4 miljard!

27 mei 2020, door Cees Buys

Journalist Basri Doğan is afgelopen week wederom naar het politiebureau geweest om formeel aangifte te doen. Deze keer betrof het een aangifte ingediend wegens smaad en laster. Na de bedreigingen van journalisten in 2019, heeft minister Ferd Grapperhaus op maandag 4 november 2019 tijdens zijn lezing voor de NVJ (Ned. Ver. van Journalisten) in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, aangegeven dat het onacceptabel is journalisten te bedreigen en dat de strafmaat hiervoor zal verdubbelen. Het moet volgens de Minister stoppen. Basri Doğan is sinds de vermeende coup in Turkije van 15 juli 2016 al 15 keer met de dood bedreigd en even zoveel keer heeft hij aangifte gedaan en met succes. Het is daarna wat rustiger geworden, tot nu.

Nu is het het Amsterdamse Denk-raadslid dat komt met onacceptabele beschuldigingen. Dit DENK-raadslid  meldt: “Het feit dat ook Gülenisten een koninklijke onderscheiding hebben gekregen, betekent een ‘devaluatie’ van deze onderscheiding. Zou een aanhanger van Hitler, Mussolini, Franco of Ratko Mladic ook deze onderscheiding krijgen?”. Hij doelt hier onder andere op de Nederlandse journalist Basri Doğan.

In dit nieuwsartikel is journalist Basri Doğan blootgesteld aan beledigingen, ongefundeerde beschuldigingen, verdachtmakingen en schadelijke publiciteit. Basri zegt desgevraagd: “Het bericht is er duidelijk op gericht om mij in een kwaad daglicht te stellen en om mijn goede reputatie aan te tasten. Ik wens dat deze persoon en personen strafrechtelijk worden vervolgd.” En “Daarnaast voel mij bedreigd en vrees ik voor de veiligheid van mijn familie.”
Verder meldt Basri: “deze man en Amsterdamse Denk-aanhanger is ook nog eens docent burgerschap bij de ROC van Amsterdam. Ik hoop dat iedereen nu weet wat voor een man dit is. Iemand die door Erdoğan is geïnfecteerd, kan deze schadelijke infectie alleen maar doorgeven.”

Na enige navraag weet ik dat Basri Doğan een zeer gewaardeerde Nederlander is die respect, vriendschap en acceptatie ontvangt in de hoogste regionen van Nederland.

Foto van Basri Doğan samen met premier Mark Rutte op Prinsjesdag 2019

Basri meldt me verder dat hij al 28 jaar in Nederland is en trots is dat hij het Nederlandse paspoort heeft (red: en niet de dubbele nationaliteit). Hij stelt dat hij, uit betrouwbare bronnen, weet dat deze man en al die vele mensen met hem, haat zaaien over de zogenoemde Hizmet-aanhangers (red: dat zijn mensen die zich laten inspireren door het gedachtegoed van moslimleider Fethullah Gülen waarmee de huidige Turkse president Erdoğan in zware onmin verkeert), dat deze haatzaaiers worden geïnjecteerd en daarmee geïnfecteerd door het gedachtegoed van Erdoğan. We herinneren ons ook de beledigingen van president Erdoğan aan het adres van alle Nederlanders en zelfs onze premier Rutte, die hij ‘nazi-overblijfselen en fascist’ noemde. Volstrekte nonsens natuurlijk. Echter, die Nederlandse Turken, die dit gedachtegoed van Erdoğan omarmen en verder voeden en uitdragen, horen die wel in Nederland thuis?

Basri meldde me verder dat het voor hem een grote verrassing was toen hij op 24 april 2020 werd gebeld door de burgemeester van Amsterdam, mevrouw Femke Halsema. Basri kreeg toen te horen dat hij een lintje (Orde van Oranje-Nassau) zou krijgen van de Koning voor zijn jarenlange maatschappelijke bijdrage als vrijwilliger. Basri Doğan was daardoor enorm vereerd. Plotseling duikt er vlak daarna een nieuwsartikel op. op www.sonhaber.eu (gevestigd in Nederland), dat een ‘FETO terrorist’ een lintje heeft ontvangen. Sonhaber.eu is een pro Erdoğan nieuws website. Zie link: LINK: (https://www.sonhaber.eu/gundem/hollanda-da-9-turk-e-kraliyet-nisani-verildi-bazi-isimler-h67637.html). Dit artikel is weliswaar in de Turkse taal maar in de vierde alinea staat, vertaald: “Dat FETO-terroristen tot de koninklijke prijswinnaars behoorden, bleef niet onopgemerkt. Onder de genoemde namen; voormalig Zaman krantenverslaggever Basri Doğan, schrijver Muzaffer Çetin, FETO sympathisanten Selma Ablak en Izzet Özkan”.

Zie hier ook de link van het gewraakte DENK-raadslid: (https://www.platformdergisi.com/yazi/haberler/29731/devaluatie-van-de-koninklijke-onderscheiding?fbclid=IwAR25ydaYhCLxlS-AGFvpXxTnw5aJzU2f9mISrFSR-nZFqPQNDVBVYwHcfdY#.XsPT8xMzb5a).

Nu is Basri Doğan beslist geen Turkse terrorist (FETO) Basri zegt hier zelf over: “Ik ben geen FETO terrorist en heb ermee hiermee ook volstrekt niks te maken. Feto is een acroniem die bedacht is door Erdoğan om de sympathisanten van de Hizmet-beweging zwart te maken. Hierbij wil ik aangifte doen van smaad en laster. Ik ben een journalist en als vrijwilliger actief voor de leefbaarheid, de onderlinge harmonie met Nederlanders en dialoog met andere mensen (vooral andersdenkenden en andersgelovigen).”

Als Amsterdams raadslid zou deze persoon moeten weten dat er maandenlang onderzoek plaatsvindt naar de mensen die een lintje verdienen. Hij moet ook weten dat iedere Hizmet-aanhanger persoonlijk gescreend is door de AIVD (mede naar aanleiding van de zware aantijgingen aan hun adres vanuit de Turkse regering). Zelfs op Tweede Kamer vragen is er indertijd een formeel onderzoek gestart naar de Hizmet-beweging door een Nederlandse autoriteit op dit gebied aan de universiteit van Utrecht, prof. dr. Martin van Bruinesse.

 

Uit dit onderzoek bleek overduidelijk dat de Hizmet-aanhangers in het geheel geen gevaar opleveren voor de Nederlandse samenleving (in tegendeel!). Het feitelijke beeld van Hizmet-aanhangers in Nederland bij de overheid en alle veiligheidsdiensten is positief. Volgens prof. Van Bruinesse is deze groep de best geïntegreerde migrantengroep. Ze zijn hoogopgeleid, spreken de Nederlandse taal zeer snel, hebben in de regel geen uitkering maar dragen economisch bij aan de Nederlandse economie, etc. Als dit allemaal formeel en minutieus is onderzocht en ook gerapporteerd, waarom schrijft het Amsterdamse Denk-raadslid Numan Yilmaz dan deze onzin? Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland maar bedreigen en beledigen kan niet. Dat zou dit Denk-raadslid toch minimaal moeten weten en daar ook naar leven. Omdat Basri Doğan één van de personen is, die is geridderd, zou, met de hierboven genoemde feiten, deze Koninklijke onderscheiding zijn gedevalueerd? “Mijn aangifte jegens Numan Yilmaz zet ik door tot hij formeel door de rechter is veroordeeld.”

Tot zover een verslag van hoe verkeerd het wereldbeeld is van een groep Turkse Nederlanders (die de hier beschreven situatie ook onderschrijven)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0