Moslims delen voedselpakketten uit in Zaandam

Moslims delen voedselpakketten uit in Zaandam 23 mei 2020, door: Cees Buys Gisteren, vrijdag 22 mei jl. hebben vrijwilligers van Sociaal Culture

Inlichtingenexpert E.Schmidt: Volgens de CIA is de mislukte coup door Erdogan georganiseerd om een echte coup te voorkomen.
Een Vredeboodschap: Amsterdammers voor Amsterdammers
Eerste commerciële astronautenlancering SpaceX uitgesteld wegens slecht weer

Moslims delen voedselpakketten uit in Zaandam

23 mei 2020, door: Cees Buys

Gisteren, vrijdag 22 mei jl. hebben vrijwilligers van Sociaal Cultureel Centrum Stichting Animo (https://www.animoweb.nl/) in Zaandam een donatie gedaan in de vorm van voedselpakketten aan de voedselbank Zaanstad. Juist tijdens de Ramadan maand willen zij een donatie doen omdat vooral Ramadan de maand van het delen en helpen is. Steeds meer moslims willen ook een donatie doen aan de armen in Nederland i.p.v. naar een ver land of naar hun oorspronkelijke thuisland.

In Zaandam en omgeving ontvingen 50 mensen uit verschillende buurten via de Zaanse Stichting Animo een iftar-maaltijd op 1,5 meter afstand. Gedurende de Ramadan-maand mogen moslims na zonsondergang eten. Deze maaltijd is dan de iftar-maaltijd.

De heer Will Cox, woordvoerder namens de voedselbank Zaanstad, zei dat het een trieste situatie is dat één op de vijf mensen in Zaandam in armoede verkeert. Ook zei hij dat het buitengewoon positief is dat deze stichting dit begrijpt en dergelijke acties initieert om mensen in de buurt te helpen die het zwaar hebben, zeker in deze coronatijd.

De corona-crisis heeft zeer velen in diepe ellende gestort zonder dat zij hiera enige schuld hebben. Het is hen overvallen. Vandaag was alles top en de volgende dag is het allemaal anders. Het is dus nu van het grootste belang dat we naar elkaar omzien en elkaar ook helpen waar we dat kunnen. Sommigen denken wellicht: “maar ik heb zelf niet veel dus hoe kan ik dan anderen helpen?” Ik zeg u (uit eigen ervaring!) dat u zonder zelf veel te hebben een ander tot zegen kunt zijn. Weet dat als je dit doet, en dan wellicht je laatste beetje deelt met anderen (in nood), God je zal belonen en ook rijkelijk zal zegenen. Beslist geen vroom praatje maar een universele wetmatigheid.

De moslim mensen die hier als vrijwilligers op anderhalve meter afstand en met mondkapjes voor de voedselpakketten samenstelden en uitdeelden, deden dit vanuit de genoemde Stichting Animo Zaandam. Deze moslims zijn allemaal lid van de zo genoemde Hizmet beweging, ook wel ‘vrijwilligersbeweging’ genoemd.

Deze mensen laten zich als moslim inspireren door het gedachtegoed van de in de Verenigde Staten wonende geestelijke moslimleider, Fethullah Gülen. Deze Gülen is door de huidige Turkse regering uitgemaakt voor de terrorist die achter de vermeende coup in Turkije van 15 juli 2016 zou zitten. Sinds die aantijgingen door het Turkse regime onder leiding van de Turkse president Erdoğan, is er een ware heksenjacht ontketend door het Turkse regime en ook door vele Erdoğan-aanhangers. Die heksenjacht is zowel in Turkije aan de gang alsook daarbuiten.

Omdat zeer veel Nederlanders in verwarring zijn over moslims, heb ik enig onderzoek gedaan naar de verschillende moslimgroeperingen en welke waarden zij, groepsgewijs, koesteren.

Als eerste stuitte ik op de enorme stroom vluchtelingen die uit Turkije richting Europa en ook richting het oosten van Turkije zijn vertrokken. De reden is die heksenjacht die niet mals te noemen is. Deze vluchtelingen zijn vrijwel allemaal leden van de hierboven genoemde Hizmet-beweging. Dit is geen toeval. De haatrelatie tussen de huidige Turkse president en Gülen straalt in negatieve zin af op die moslims die zich door Gülen laten inspireren. Deze Hizmet aanhangers worden door de pro-Erdoğan aanhangers ‘feto’ genoemd. Dit is een afkorting van FEthullah Terrorist Organization en impliceert dat deze mensen, volgens de pro-Erdoğan aanhangers, terroristen zijn.

Wat doet nu een Europese regering die door een Turkse president wordt gewaarschuwd dat er een grote groep Turkse vluchtelingen hun kant opkomen die het predicaat ‘terrorist’ hebben? Die regering slaat de angst om het hart. Moslims hebben toch al de reputatie terroristische neigingen te hebben en dat her en der ook nog eens te praktiseren (het begon op 9-11-2001 in NewYork). Zo ook de Nederlandse overheid. Zo heeft de AIVD al deze Hizmet-vluchtelingen allemaal persoonlijk gescreend en ook zijn er Kamervragen gesteld in het parlement in Den Haag. Dit alles heeft ertoe geleid dat de Nederlandse hoogleraar prof. dr. Martin van Bruinesse (Universiteit van Utrecht en Midden-Oosten autoriteit) de opdracht kreeg te onderzoeken wat voor mensen die Hizmet-vluchtelingen nu feitelijk waren (zie o.a de link: https://www.hizmetbeweging.nl/reactie-hizmet-beweging-op-onderzoek-naar-vier-trsos-nederland/)

Professor dr. Van Bruinesse concludeerde dat de Hizmet aanhangers de best geïntegreerde migrantengroepering in Nederland betreft. Onderstaand een ander fragment uit Radar rapport betreffende het onderzoek naar mensen van de Hizmet-beweging.

Deze Hizmet-moslims zijn dus in het geheel geen terroristen. Ze zijn allemaal goed door de AIVD-screening gekomen. Er wordt dus haat gezaaid en apert verkeerde informatie gegeven over de Hizmet aanhangers. Dit heeft me bewogen eens dieper in te kijken in deze beweging en ook deze mensen persoonlijk te leren kennen. Ik ben daarbij niet over één nacht ijs gegaan maar heb in tegendeel nu zes jaar in de Hizmet-wereld, op persoonlijk niveau, ingekeken in de huishoudens van deze mensen.

Omdat ik zelf niet goed wist welke moslim ik nu wel en welke in niet kon vertrouwen, heb ik in het verleden iedere moslim over één kam geschoren en ze gemeden als de pest. Nu moet ik tot mijn grote schaamte bekennen dat de moslim-mensen die lid zijn van de Hizmet beweging gewoon allemaal zuivere mensen zijn die zich inderdaad laten inspireren door hun geestelijk leider Gülen. Ik heb vervolgens in de afgelopen zeven jaren ook onderzoek gedaan naar het gedachtegoed van Gülen om ten eerste te kunnen vaststellen welke kernelementen zitten in het gedachtegoed van Gülen en ten tweede of en in hoeverre de Hizmet-mensen consequent en consistent leven en handelen naar hun inspiratiebron.

 

<<foto>>

 

Na zes jaar kan ik, Cees Buys, 100% Nederlander en ook christen, geboren in 1958 in Scheveningen en daar ook getogen, met mijn volle verstand en overtuiging zeggen, dat je deze Hizmet-aanhangers, deze moslims dus, kunt vertrouwen. Gülen stelt bijvoorbeeld dat zij de dialoog moeten aangaan met andersdenkenden en ook andersgelovigen, dat zij van hun eigen welvaart moeten delen met mensen die minder bedeeld zijn, dat zij hun afspraken altijd moeten nakomen, dat zij volstrekt volgens de Nederlandse Wet en regelgeving moeten leven en handelen en nog veel meer van dergelijke zaken. Dit voelde voor mij heel goed en ook heel veilig omdat ik in de praktijk en ook aan den lijve heb ervaren dat deze mensen dit ook doen!

Tegelijkertijd vroeg ik me af wat voor mensen de Turkse moslims zijn, die de heksenjacht op deze Hizmet-aanhangers voeden en ook uitvoeren. Die volgens de ‘lange arm’ van president Erdoğan (die dus ook tot in Nederland reikt) deze mensen betichten wat ze feitelijk zelf zijn en doen. Het Nederlandse gezegde zegt niet voor niets: “wat je zegt dat ben je zelf …..”

Het is dus volstrekt onterecht moslims in Nederland over één kam te scheren. Wil je weten of een Nederlandse moslim te vertrouwen is? Vraag dan gewoon of zij of hij een Hizmet-aanhanger is. De tegenhangers van de Gülen-beweging zullen nooit kunnen antwoorden dat ze dat zijn. Hiermee zeg ik overigens beslist niet dat een Turkse moslim die geen Hizmet-aanhanger ‘verkeerd’ is of erger. Ik ken er inmiddels genoeg om te stellen dat ook velen van deze niet-Hizmet aanhangers prima mensen zijn, die geen enkel kwaad in de zin hebben en ook zeker betrouwbaar zijn. Het is inherent aan de leer van de islam (dat heb ik ook ontdekt) dat moslim-mensen zich zo hebben te gedragen zoals ik hier beschrijf. Ik zeg daarbij slechts dat ik zeker weet dat je met een Hizmet-aanhanger ‘nooit’ een negatieve ervaring zult hebben. Zeg natuurlijk nooit, nooit, maar in de afgelopen zes jaren met de ontmoetingen met honderden moslim-aanhangers, heb ik inderdaad nooit een negatieve ervaring gehad met hen.

Deze ontdekkingstocht in de afgelopen zes jaar heb ik samengevat in een boek waarvan het manuscript nu gereed is op twee punten na: 1. Mijn interview met Fethullah Gülen zelf in de USA en 2. Het voorwoord van mijn boek dat pas, door een Nederlandse moslim-kenner en autoriteit, geschreven kan worden als het manuscript 100% is. Het interview stond gepland maar de corona-maatregelen verboden me te vliegen naar Philadelphia. Dat staat dus nog op de planning. In een van de volgende artikelen meer over mijn 6e boek▪

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0