Erdoğan geeft tegenstanders nu doodsbedreiging

Erdoğan geeft tegenstanders nu doodsbedreiging Door: Cees Buys, correspondent nieuwe-nederlander.nl De Turkse advocaat S. Yilmaz werkt voor de D

Een Vredeboodschap: Amsterdammers voor Amsterdammers
Wat is er loos in Turkije?
Moslims delen voedselpakketten uit in Zaandam

Erdoğan geeft tegenstanders nu doodsbedreiging

Door: Cees Buys, correspondent nieuwe-nederlander.nl

De Turkse advocaat S. Yilmaz werkt voor de Duitse, de Nederlandse, de Zweedse en de Noorse overheden bij de check of Turkse vluchtelingen werkelijk asielzoekers zijn dan wel ‘goudzoekers’ of vergelijkbaar. Deze advocaat werd onlangs gearresteerd na een zorgvuldige follow-up periode door de Turkse geheime dienst en de Turkse politie. Onderweg van Istanbul naar Ankara werd hij in september jl. aangehouden en direct voorgeleid door de procureur-generaal daar, die het onderzoek naar Yilmaz leidde. Hij werd beschuldigd van spionage voor de genoemde landen door persoonsgegevens van de Turkse (gevluchte) staatsburgers door te spelen naar de ambassades van de genoemde landen. Yilmaz was ingeschreven bij de balie van Istanbul.

Bron: Flüchtlingrat Niedersachsen – www.nds-fluerat.org/41022/aktuelles/tuerkei-skandal-weitet-sich-aus-4000-personalakten-beschlagnahmt/ en www.yenisafak.com/gundem/casus-avukat-3515200

                                                                                                                                                                                   Advocaat S. Yilmaz (inzet) bij een foto van de Turkse ambassade in Berlijn.

Het Erdoğan-regime heeft met de arrestatie van advocaat Yilmaz en de inbeslagname van de complete kantoorinventaris van advocaat Yilmaz, persoonsgegevens van circa 4.000 Turkse vluchtelingen in handen gekregen. Erdoğan weet nu waar deze mensen verblijven in de genoemde landen en ook welke de familieleden van deze mensen zijn en waar ze wonen. In een toespraak aan zijn volgelingen in Ankara voorspelde Erdoğan dat en dat hij zich gelegitimeerd weet deze ‘terroristen’ te vervolgen. Erdoğan betoogde dat Turkije dit, in navolging van andere landen, dus ook met haar ‘terroristen’(lees: politieke tegenstanders) mag doen. Tegenstanders als daar zijn de volgelingen van de geestelijke leider Fethullah Gülen (de Hizmet-beweging) en de Koerdische Turken die hij gemakshalve als terroristen heeft bestempeld. Zie de link naar zijn toespraak: https://youtu.be/HR3A6-tEVuk .

Onze AIVD en ook de Nederlandse overheid heeft in het recente verleden reeds uitvoerig onderzoek gedaan naar de volgelingen van Gülen (Hizmet-beweging) in Nederland. Prof. dr. Martin van Bruinessen, verbonden aan de Universiteit van Utrecht heeft dit onderzoek geleid (zie link: https://www.hizmetbeweging.nl/over-hizmet/deskundigen-over-hizmet/#bruinessen ). Van Bruinessen schreef in een artikel dat verscheen in 2013 dat Hizmet waarschijnlijk de best geïntegreerde migrantenbeweging in Nederland is. Uit dit onderzoek is afdoende vast komen te staan dat deze vluchtelingen in het geheel geen terroristische motieven hebben maar in tegendeel hoog zijn opgeleid (leraren, advocaten, journalisten, IT-ers tot rechters aan toe) en geen enkel motief hebben voor terroristisch gedrag. Het zijn mensen die snel en effectief de Nederlandse taal leren en zeer goed integreren. Mensen dus die in no-time geen uitkeringen meer nodig hebben ook en die de Nederland economie zeer goed kan gebruiken. Hetgeen Erdoğan hier dus stelt, klopt dus van geen kanten. Het is een boude uitspraak te stellen dat de president van Turkije onwaarheden verkondigt maar het is wel waar. Het wordt dan ook hoog tijd dat onze overheid en die van andere Europese landen president Erdoğan een halt toeroepen met zijn vileine heksenjacht op onschuldige Turkse inwoners.

Met de inbeslagname van circa 4.000 dossiers van inmiddels Turkije ontvluchte Gülen-aanhangers en Turkse Koerden krijgt de heksenjacht van Erdoğan op de politieke tegenstanders (lees: hoog opgeleid, invloedrijk en derhalve bedreigend voor de president zelf) een heel andere dimensie. Waar hij de meeste Turkse vluchtelingen reeds alles heeft afgenomen (werk, huis, geld en zo meer) en hun vaderland heeft uitgedreven (op straffe van gevangenneming, marteling en erger), zijn nu zeer waarschijnlijk de familieleden van deze vluchtelingen aan de beurt. Ook is bekend dat de Turkse geheime dienst aanhangers van president Erdoğan ontvoert (zie ook: https://boldmedya.com/de/2019/11/07/75-jahre-haft-aus-dem-kosovo-in-den-tuerkischen-knast/ ). Het regime van president Erdoğan lijkt nergens voor terug te deinzen.

De grote graag blijft nu over wie deze moderne dictator een halt toeroept om nog erger te voorkomen. De Duitse IND heeft inmiddels een uitzettingsverbod ingesteld voor asielzoekers uit Turkije en geeft deze mensen nu versneld een verblijfsvergunning.

Sinds de vermeende coup in Turkije van 15 juli 2016 werkte Yilmaz aan een dossier waarin hij informatie verzamelde over z.g. ‘Feto’ (zo worden Gülen-aanhangers in Turkije genoemd, refererend aan de onterechte beschuldiging als zouden zij ‘Gülen-terroristen’ zijn) en Koerdische PKK-leden. Allemaal mensen die, met gevaar voor eigen leven, naar andere landen waren gevlucht om daar politiek asiel aan te vragen. Het betreft duizenden dossiers en documenten. Yilmaz heeft daarbij ook veel persoonlijke informatie ontvangen vanuit de diverse ambassades over de vluchtelingen die in die betreffende landen zijn neergestreken. Zo hebben deze ambassades en ook consulaten van de genoemde landen, zonder dat ze dit in de gaten hadden, nu meegeholpen met het verder onveilig maken van deze maatschappelijk en financieel toch al zwakke groep van asielzoekers.

In deze specifieke zaak stelt de procureur-generaal dat Yilmaz heeft verzaakt bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken aan te kloppen voor de nodige persoonsgegevens. Iets dat Yilmaz heeft verzaakt daar hij voor de genoemde vier landen werkte. Vanuit onze collectieve veiligheid bezien, moeten wij weten wat voor soort mensen we in onze landen toelaten.

De Duitse ambassadeur in Ankara, de heer Martin Erdmann, zei dat Yilmaz juridisch adviseur is voor Duitsland. Hij meldde verder dat de arrestatie van Yilmaz voor hem onbegrijpelijk is. Dat Yilmaz de Duitse ambassade de gebruikelijke ondersteuning op internationaal niveau had geboden. Erdmann voegde daar nog aan toe dat deze samenwerking mogelijk moet zijn zonder belemmering.

                                                                                                                                                                                                                               De Turkse ambassade in Berlijn

Dat dit diplomatieke dilemma nog een staartje krijgt (ook vanuit de overige genoemde landen) mag duidelijk zijn en is voorzeker te verwachten.

Het mag in ieder geval niet zo zijn dat de naar Nederland gevluchte Turkse asielzoekers teruggestuurd mogen worden. Zij zouden met deze ontwikkelingen in Turkije generaal een verblijfsvergunning moeten krijgen.





COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0