De Hizmet vrijwilligers in Nederland hebben ashoera uitgedeeld

De Hizmet vrijwilligers in Nederland hebben ashoera uitgedeeld

De vrijwilligers van Kunst van het Samenleven Amsterdam hebben door middel van een fiets het model gebouwd van de Ark van Noach. Op dit model is de as

Leraren in NOOD!
Nederlandse vrienden vieren ook het Suikerfeest mee
Een Vredeboodschap: Amsterdammers voor Amsterdammers

De vrijwilligers van Kunst van het Samenleven Amsterdam hebben door middel van een fiets het model gebouwd van de Ark van Noach. Op dit model is de ashura uitgedeeld.

Het belang van dialoog en het samenleven met elkaar werd benadrukt, terwijl de ashura op de nagemaakte ark werd uitgedeeld op het plein in Slotervaart.

Fatma Lapçin, vrijwilliger en organisator van Kunst van het Samenleven heeft aangegeven dat het de Week tegen Eenzaamheid is. Door ashura uit te delen hebben de vrijwilligers voor verbinding gezorgd.

‘Corona is net een ramp zoals de overstroming in de tijd van Noach’

Lapçin zei: “Met mijn vrouw hebben we ashura uitgedeeld op de nagemaakte ark. Bij het maken van dit model hebben wij gebruik gemaakt van een fiets, omdat het een symbool van Nederland is. Eigenlijk kunnen we dit schip als een coronaschip zien. In feite is het schip van Noach gebouwd na een ramp. De corona is ook een ramp. De mensen moeten leren om te gaan met deze ramp. We zijn beperkt in onze handelingen. Zo worden in deze epidemische periode maatregelen genomen. Dit programma hebben wij georganiseerd om mensen stil te laten staan bij belangrijke thema’s. Wij kunnen met elkaar kijken hoe wij toch zo veel mogelijk kunnen doen zonder de regels te overtreden. Daarnaast kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan over hoe wij met de coronacrisis om kunnen gaan. Wij kunnen oplossingen bedenken in de aanpak tegen eenzaamheid. Deze week is de Week tegen Eenzaamheid. Twee weken geleden was het Burendag en de Dierendag komt er ook aan. Wij hebben deze drie thema’s met elkaar geïntegreerd. Ons doel als vrijwilligers was om te socialiseren en te verbinden met de Amsterdammers. De interesse in zowel de ark als de ashura die we maakten was groot. De ashura (75 bakjes) raakten binnen twee uur tijd op. Wij zijn erg blij dat wij deze dag hebben georganiseerd. De deelnemers waren ook heel tevreden. ”

Op het Delflandplein in de Amsterdamse wijk Slotervaart deden de kinderen diverse dansshows in een dierenpak. De gezinnen volgden de shows van hun kinderen met belangstelling. Aan het einde van de optredens namen ze ashura mee van het symbolische schip van Noach en gingen tevreden naar huis.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0