Burendag avond was een geslaagde ontmoeting bij buurthuis Amsterdam Aker !

Geachte aanwezigen, Van harte welkom bij het Burendag & Ashoera Avond programma in het Buurthuis van de wijk De Aker. Vandaag is het een be

Nu ook 11.000 vrouwen onschuldig vast in Turkije
Plastic2Oil: de Analyse
Moeder van premier Rutte overleden.

Geachte aanwezigen,

Van harte welkom bij het Burendag & Ashoera Avond programma in het Buurthuis van de wijk De Aker. Vandaag is het een belangrijke dag, want we houden ons 20’te programma in huis Van de wijk de Aker.

Onlangs ontving ik van burgemeester Halsema mijn koninklijke onderscheiding voor al het vrijwilligerswerk dat ik de afgelopen 25 jaar samen met vele andere vrijwilligers heb gedaan. Deze onderscheiding motiveert mij om met dit werk door te gaan.Wij wonen nu ruim 32 maanden in deze wijk. We voelen ons fijn en veilig in deze buurt. Geregeld krijgen we mooie reacties van onze buurtgenoten, wat ons een dankbaar en nederig maakt.

Het doel van deze avondprogramma’s is om de dialoog tussen elkaar te stimuleren, zo ontstaat hopelijk meer begrip voor elkaar. Met meer begrip voor elkaar ontstaat ook een belangrijke band met elkaar. Na corona zullen we samen weer op moeten krabbelen uit deze crisis. Door de goede band met elkaar kunnen we samen veel doen voor elkaar en de samenleving.


We hebben tot op heden 30 iftar diners bij mij thuis gehouden waarin we samen met onze buren een heerlijke maaltijd nuttigde en samen mooie gesprekken hebben gevoerd over de samenleving.

Mede dankzij dit soort ontmoetingen hebben we een goede band met elkaar opgebouwd.
Deze bijeenkomsten hebben er ook voor gezorgd dat inmiddels vele vluchtelingengezinnen die in Nederland zijn neergestreken, in contact zijn gekomen met Nederlandse gezinnen. Laten we alstublieft deze mensen omarmen daar ze werkelijk alles hebben verloren in Turkije en Syrië.

Zoek hen op en ga alstublieft ook de dialoog met hen aan. Het is zo belangrijk dat zij zich geaccepteerd en welkom voelen. Het leren van de Nederlandse taal en hun integratie gaat dan veel sneller en beter waardoor Nederland hun kennis en expertise zo snel als mogelijk kan benutten. Ze kunnen dan ook economisch gaan bijdragen aan onze maatschappij. Deze vluchteling-gezinnen willen echt niets anders dan zo snel als mogelijk weer een normaal leven leiden net als u en ik.

Door dit soort evenementen te organiseren in ons Buurthuis hoop ik de dialogen en ontmoetingen met elkaar voort te kunnen zetten. Ik ga door met het organiseren van soortgelijke programma’s. Voor dat ik afsluit wil ik graag een aantal mensen bedanken. Mede dankzij hun steun en bijdrage kunnen dit soort programma’s mogelijk worden gemaakt. Bedankt Doreen, Sonja, Hans, Saniye, Kamilia (Kunst van het Samenleven), Nilüfer, Ahmet en Salih. Ook wil ik de regiegroep bedanken voor hun financiële bijdrage.

U allen bedankt dat u vandaag aanwezig bent. Laten we samen blijven werken aan steeds meer saamhorigheid! Ik wens u een mooie inspirerende avond toe.

Dank u wel.

Basri Dogan
Journalist (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)
Kunst van het Samenleven
Witboek

@KunstSamenleven

@samen4vv

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0