Gijzelnemer en gegijzelde uit Apple Store, dader in handen van politie

Gijzelnemer en gegijzelde uit Apple Store, dader in handen van politie NN-AMSTERDAM De gijzeling in de Apple Store in Amsterdam is na uren v

De wereld viert 5 oktober als Werelddag van de Leraren
Gerechtshof: Turkse krant moet artikel over oud-raadslid Yazir uitgebreider rectificeren
Duizenden gedenktekens op strand Scheveningen voor omgekomen vluchtelingen

Gijzelnemer en gegijzelde uit Apple Store, dader in handen van politie

NN-AMSTERDAM

De gijzeling in de Apple Store in Amsterdam is na uren voorbij. Het lukte de gegijzelde om het pand uit te rennen waarna de gijzelnemer hem achterna ging.

Hierbij is de gijzelnemer hard aangereden door een politieauto. Hij ligt nu op straat en wordt door een robot onderzocht op explosieven. “Vanaf afstand hebben politiemensen hem met vuurwapens onder controle”, aldus de politie. “Over zijn toestand kunnen we nog geen informatie geven.”

De gegijzelde is in veiligheid gebracht, meldt de politie. Ook over zijn toestand is nog niets gemeld.

Aan het einde van de middag kreeg de politie een melding van een overval in de winkel aan het Leidseplein. Op video’s van omstanders was te zien hoe de man met een vuurwapen in de winkel liep, terwijl hij een andere man onder schot hield.

Politie-eenheden waren urenlang op het Leidseplein om de situatie onder controle te krijgen. In de loop van de avond bevrijdde de politie “tientallen” mensen.

Zij die zijn bevrijd uit de winkel worden opgevangen door politieagenten. Ze gaan mee naar een politielocatie voor een getuigenverklaring en voor nazorg zoals Slachtofferhulp.

De politie is nog steeds massaal aanwezig en de nabije omgeving is afgezet. Omwonenden, ondernemers en werknemers in de buurt van het incident worden opgeroepen om niet naar buiten te komen en binnen te blijven.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0