Meerderheid raad Amsterdam wil dat Halsema aanblijft als burgemeester

Meerderheid raad Amsterdam wil dat Halsema aanblijft als burgemeester

Meerderheid raad Amsterdam wil dat Halsema aanblijft als burgemeester Een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam heeft woensdagavond het ver

Vandaag is het 20 november, de internationale dag van de kinderrechten
De wereld viert 5 oktober als Werelddag van de Leraren
Adjunct-commissaris Mustafa Kabakçıoğlu, die al vier jaar onder arrest staat in het kader van het onderzoek tegen de Hizmet-beweging, stierf hoestend in zijn cel

Meerderheid raad Amsterdam wil dat Halsema aanblijft als burgemeester

Een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam heeft woensdagavond het vertrouwen in burgemeester Femke Halsema uitgesproken. Een door de VVD, Forum voor Democratie en Partij voor de Ouderen ingediende motie van wantrouwen werd gesteund door 9 raadsleden. 35 raadsleden stemden tegen de motie van wantrouwen.
Halsema kwam bij meerdere oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad onder vuur te liggen vanwege haar handelen tijdens een antiracismeprotest op 1 juni op de Dam in Amsterdam.
Op het protest kwamen veel meer mensen af dan de driehoek (burgemeester, politie, justitie) dan vooraf werd verwacht. Daardoor konden de deelnemers zich niet aan de onderlinge afstand van 1,5 meter houden.

Omdat het recht op demonstreren is vastgelegd in de Grondwet besloot Halsema dat de politie niet in hoefde te grijpen bij het protest.

Driehoek Amsterdam maakte verkeerde inschatting
Halsema gaf woensdag in een spoeddebat aan dat de Amsterdamse driehoek een verkeerde inschatting had gemaakt over het aantal deelnemers bij de demonstratie.
Hoe het kon dat de politie over verkeerde informatie beschikte wordt onderzoek naar gedaan. Halsema bood daarnaast haar excuses aan dat de gemeente geen communicatiemiddelen had ingezet om mensen te waarschuwen voor de drukte op de Dam en op te roepen de demonstratie te verlaten.
Halsema nam tijdens het debat de “volle verantwoordelijkheid” van het handelen van de driekhoek tijdens het protest op 1 juni op zich en betreurde de gang van zaken.

Bron:NU.NL

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1