De veroordeelde dictator al-Bashir heeft  4 miljard!

De veroordeelde dictator al-Bashir heeft 4 miljard!

Na de militaire staatsgreep in Soedan vorig jaar, zijn de dictator Ömer el Beşir en zijn familie, gearresteerd en gevangengezet. Het bleek na een inte

14 Kurdish politicians, activists referred to court for arrest in Diyarbakır
Duizenden demonstranten tegen racisme en politiegeweld op de Dam
Veel Vluchtelingen-Veerkracht (VVV) in AZC ‘s

Na de militaire staatsgreep in Soedan vorig jaar, zijn de dictator Ömer el Beşir en zijn familie, gearresteerd en gevangengezet. Het bleek na een intern onderzoek dat deze dictator en diens familie circa $ 4 miljard aan geld en bezittingen hadden vergaard.

Na meer dan 30 jaar Soedan te hebben geleid, zijn de ongeveer $ 4 miljard aan geld en bezittingen van Ömer al-Beşir en zijn familie, na een militaire staatsgreep in 2019, in beslag genomen.

Volgens het rapport van Bloomberg zegt Salah Manaa, woordvoerder van de Commissie voor de bestrijding van corruptie en de verspreiding van het regime: “Volgens onze voorlopige gegevens bedragen de activa van al-Bashir en zijn familie  tussen 3,5 en 4 miljard dollar aan beslag genomen verschillende bedrijven, gebouwen en bankrekeningen.”

El-Bashir, die het land van 1989 tot 2019 regeerde, zal worden voorgeleid bij het Internationaal Strafhof gaan voor het plegen van misdaden tegen de mensheid in het westen van Darfur.

De  30-jarige overheersing van Ömer al-Bashir eindigde door de interventie van het leger op 11 april 2019. Dit na massale demonstraties in geheel Sudan, die op 19 december 2018 begonnen. Deze demonstraties waren initieel vanwege de hoge kosten van levensonderhoud voor de bevolking. Die demonstraties hebben een sterk anti-regime sentiment veroorzaakt in het gehele land hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot de val van deze dictator.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0