Vandaag is het 20 november, de internationale dag van de kinderrechten

Vandaag is het 20 november, de internationale dag van de kinderrechten. Vandaag zijn veel van onze kinderen, die alle schoonheden van de wereld in

Demonstraties voor Oekraïne in Nederland: ‘Mooi om eenheid te zien’
Gerechtshof: Turkse krant moet artikel over oud-raadslid Yazir uitgebreider rectificeren
Jong en oud op de been tijdens Klimaatmars: ”Dit is zo’n belangrijk signaal aan het kabinet”

Vandaag is het 20 november, de internationale dag van de kinderrechten.

Vandaag zijn veel van onze kinderen, die alle schoonheden van de wereld in verschillende geografieën verdienen, helaas verstoken van zelfs de meest elementaire mensenrechten.

Kinderen die worden getroffen door de sfeer die door de oorlog in landen als Jemen en Syrië is ontstaan. Kinderen gedwongen tot culturele assimilatie in de Oeigoerse geografie. Kinderen die lijden aan elementaire voedsel- en gezondheidsproblemen in verschillende landen van Afrika. De gevangene zuigelingen en kinderen met hun gevangen ouders in Turkije. Kinderen die in verschillende landen zijn misbruikt. En in veel andere gebieden zijn er kinderen die verstoken zijn van de meest elementaire mensenrechten.

In de wereld van vandaag hebben volwassenen de harde levensomstandigheden die ze nauwelijks aankunnen op de zachte schouders van onze kinderen gelegd.

Wij wensen een wereld waarin ieder pasgeborene de ogen opent voor een wereld waarin zij onder gelijke omstandigheden kunnen leven en waarin zij niet verstoken blijven van de meest elementaire mensenrechten en wij vieren de werelddag van de kinderrechten voor alle kinderen ter wereld.

Beste kinderen, we zullen vandaag en morgen harder werken dan gisteren om jullie rechten terug te geven die jullie zijn ontnomen.

Broeken Chalk  

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0