Halsema maakt kans op prijs voor beste burgemeester ter wereld

Halsema maakt kans op prijs voor beste burgemeester ter wereld Burgemeester Femke Halsema staat op de longlist voor de World Mayor Prize, een v

Journalist Basri Doğan doet aangifte tegen DENK-raadslid
Rutte: ‘Kabinet zoekt met versoepelingen bewust de grenzen op’
Hizmet vrijwilligers hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen

Halsema maakt kans op prijs voor beste burgemeester ter wereld

Burgemeester Femke Halsema staat op de longlist voor de World Mayor Prize, een verkiezing van de beste burgemeester ter wereld.

Ambtenarenblad Binnenlands Bestuur meldt dat Halsema een van de zestig genomineerden is.

De prijs staat dit jaar in het teken van het coronavirus en hoe goed de burgemeesters hun stad dienen met zekerheid en bescherming. Criteria zijn verder: moed, ijver en integriteit. De lijst wordt nog aangevuld. Op dit moment staan er zestig burgemeesters op uit dertig landen.

The World Mayor Prize wordt uitgereikt door de City Mayors Foundation, een internationale denktank over lokaal bestuur van professionals uit Europa, de Verenigde Staten en Azië. Het is een open lijst: iedereen kan een burgemeester nomineren.

In januari wordt de shortlist bekendgemaakt, later in 2021 de winnaar.

3 Juli 2020 Amsterdam Concergebauw, Burgemeester Amsterdam Femke Halsema,

” De heer Basri Doğan Amsterdam is een stad waarin we de vrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Bijvoorbeeld de vrijheid om je mening te geven. Als er iemand in deze zaal weet hoe belangrijk dat is, dan bent u het. U bent al vele malen vanwege uw opvattingen en vreedzame idealen met de dood bedreigd. Dat is verschrikkelijk, en onacceptabel. Zelf bent u een man van het vrije woord. Als journalist en redacteur van verschillende media brengt u verslag uit over onze multiculturele samenleving.

En u bent een sociaal bewogen mens. Vrijwilliger voor de stichting Witboek, die zich inzet voor participatie en integratie in de Nederlandse samenleving. Bij seminars en wijkbijeenkomsten treedt u op als organisator of dagvoorzitter, maar als gewoon de keuken even schoongemaakt moet worden bent u ook van de partij. Bij Stichting Platform INS zet u zich in om de verdeeldheid in de samenleving tegen te gaan, en bij het Huis van de Wijk De Aker trekt u het project Maatschappelijke Betrokkenheid.

Het zijn werkzaamheden die u op het lijf geschreven zijn, want u gelooft in de kracht van diversiteit, dialoog en democratische waarden. En u weet ook: geloven is één ding, het in de praktijk brengen is minstens zo belangrijk. Dus zoekt u actief verbinding tussen mensen, slaat u bruggen en steunt u de mensen die dat nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze in hun geboorteland vervolgd worden, omdat ze nu eenmaal een andere mening hebben. Meneer Doğan, u bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1