Rutte vraagt Nederland nogmaals om harde offers in strijd tegen corona

Rutte vraagt Nederland nogmaals om harde offers in strijd tegen corona Nederland gaat weer in een strenge lockdown. De komende vijf weken moeten

Duizenden gedenktekens op strand Scheveningen voor omgekomen vluchtelingen
Lockdown verlengd tot en met 9 februari, grote zorgen over Britse mutatie
Keukenhof mag niet open op 20 maart

Rutte vraagt Nederland nogmaals om harde offers in strijd tegen corona
Nederland gaat weer in een strenge lockdown. De komende vijf weken moeten de niet-essentiële winkels dicht en moeten leerlingen en studenten thuisonderwijs volgen. “Het is nu hoe minder contacten hoe beter. We moeten er nu alles doen”, zei premier Mark Rutte maandagavond over de extra maatregelen. Maar 2021 wordt volgens de premier een jaar van hoop.
“We moeten door deze heel zure appel heen bijten voordat het weer beter wordt”, zei Rutte tijdens een speciale tv-toespraak om de nieuwste, strenge coronamaatregelen toe te lichten.
“Het wordt beter. Er komt een moment dat we corona achter ons laten. Dat ons leven weer gewoon wordt met weinig of geen beperkingen”, zei de premier.
Dat kan alleen niet meteen, waarschuwde hij er direct bij. “Maar met het vaccin wordt 2021 wel het jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel.”
Als alles goed gaat, dan begint het vaccineren in de week van 4 januari. Rutte vraagt de bevolking de komende maand “om nog meer veerkracht”.
“Het klinkt zo eenvoudig. Beperk zoveel mogelijk je contacten. Maar wat, pfff, is het moeilijk.”
Rutte en De Jonge zien dat Nederland coronamoe is

Vorige week hielden Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een persconferentie. Zij hoopten toen met een positieve boodschap te komen in aanloop naar Kerst, maar de coronacijfers lieten dat niet toe. Rutte zag dat Nederland “coronamoe” is.
De toespraak van Rutte volgde op een groeiend aantal positieve coronatests en ziekenhuis- en ic-opnamen. De gedeeltelijke lockdown, die sinds 14 oktober van kracht is, heeft de stijgende lijn niet kunnen buigen.
Eerder op de dag lekte uit dat de niet-essentiële winkels de deuren vanaf middernacht tot halverwege januari moeten sluiten. Winkels voor levensmiddelen blijven wel open. Ook moeten musea, bioscopen, dierentuinen en zwembaden weer dicht.
Scholen en de kinderopvang gaan ook dicht. Leerlingen krijgen net als in maart thuisonderwijs.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0