Tr7/24, Basri̇ Doğan | Amsterdam De schrijvers en redacteuren van ‘Jonge Çağlayan’, een maandelijks e-magazine dat sinds januari 2021 online in het
Tr7/24, Basri̇ Doğan | Amsterdam
De schrijvers en redacteuren van ‘Jonge Çağlayan’, een maandelijks e-magazine dat sinds januari 2021 online in het Turks wordt uitgegeven, hebben hun lezers in Amsterdam ontmoet.
Op 4 maart jl. presenteerden de redactieleden de activiteiten en de projecten van dit tijdschrift. Voorafgaand aan de presentatie sprak de heer İrfan Yılmaz, hoofdredacteur van Çağlayan, over de redactionele uitgangspunten van het tijdschrift. Ook sprak hij over zijn herinneringen aan het tijdschrift Sızıntı, dat 37 jaar voor Çağlayan werd uitgegeven.
Züleyha Koç, een lid van het Jonge Çağlayan team, en S. Akbulak, de coördinator van dit tijdschrift, gaven een presentatie over de activiteiten. Ook andere leden van het tijdschrift gaven gedetailleerde informatie over de projecten waaraan zij gaan deelnemen.
De teamleden kondigden aan dat de projecten, in de vorm van bijeenkomsten, de komende maanden in verschillende steden zullen worden voortgezet. De eerste bijeenkomst was in Amsterdam, in het Sara Burgerhart Activity Centre. Hier kwamen de Jonge Çağlayan schrijvers en redacteuren voor het eerst samen met hun lezers in Europa. Aan het einde van de bijeenkomst deelde het tijdschriftenteam hun gedachten met ons:
Züleyha Koç: “Ik probeer psychologische verhalen en artikelen te schrijven in het tijdschrift Jonge Çağlayan. Daarnaast help ik mee in de redactie.”
S. Akbulak: “In onze redactie bespreken we elke 15 dagen de artikelen. We evalueren de essays en gedichten volgens ons publicatiebeleid en literaire criteria. We geven feedback aan de schrijvers en publiceren de artikelen na de nodige bewerkingen. We organiseren ook workshops voor jonge schrijvers. De zevende workshop is nu aan de gang.”
Derya Hekim: “Ik probeer de projecten van Jonge Çağlayan te ondersteunen. Ik neem deel aan de vergaderingen van de redactie en draag bij aan het tijdschrift met mijn essays en verhalen. We organiseren verschillende workshops en seminars. Ik ontwikkel inhoud voor onze social media-accounts.”
Sümeyye Sakarya: “Ik draag bij aan ons tijdschrift door essays te schrijven en deel te nemen aan proefleesactiviteiten. Daarnaast probeer ik de schrijfworkshop te coördineren. Jongeren hebben een buitengewoon verbeeldingsvermogen. Ze kunnen unieke teksten met inspiratie componeren. Dat hebben we gezien in onze schrijfworkshops.”
Ayşegül Yıldırım: “Ik ben sinds de dag dat Jonge Çağlayan is opgericht betrokken bij de redactionele activiteiten. Ik bereid de inhoud voor die op sociale media wordt gepubliceerd. Ook ben in actief met het proeflezen van de artikelen. Ik heb eerder deelgenomen aan de schrijfworkshop. Ik heb deelgenomen aan het project “Gedichten uit Anatolië”. Jongeren kunnen bijdragen aan onze activiteiten, vooral op het gebied van schrijven en sociale media.”
Nur Arslan: “Ik schrijf artikelen voor jongeren in Jonge Çağlayan. Ik schrijf vooral verhalen en memoires. Ik geef mijn observaties graag weer in de vorm van verhalen.”
Mehmet Yıldız: “Ons tijdschrift is niet zomaar een tijdschrift: De artikelen nemen je mee naar een andere dimensie. Sommige mensen houden van literatuur, sommigen van geschiedenis, sommigen van astronomie. Er zijn berichten voor iedereen.”
Hafsa Yıldız: “Ik volg momenteel de zevende schrijfworkshop. Ik kreeg de kans mezelf te verbeteren. Daarnaast heb ik deelgenomen aan enkele projecten.”
Tot zover het verkorte relaas van de diverse teamleden.
COMMENTS