In actie voor de lokale voedselbank

In actie voor de lokale voedselbank   Wereldburgerschap Onze school staat voor wereldburgerschap, wij vinden het belangrijk om kinderen op te voede

Dag van de Rechten van de Mens
Actuele cijfers COVID-19: 11 juni 2020
Wij zijn de Voedselbank niet vergeten in de tijden van corona

In actie voor de lokale voedselbank

 

Wereldburgerschap

Onze school staat voor wereldburgerschap, wij vinden het belangrijk om kinderen op te voeden die betrokken zijn bij de maatschappij/de wereld. Ze komen op voor de universele waarden en zorgen voor een wereld waarin ‘respect’, ‘samenleven’, ‘tolerantie’, ‘harmonie’ en ‘saamhorigheid’ kernbegrippen zijn.

We organiseren jaarlijks een inzamelactie. Afgelopen schooljaar hebben we in samenwerking met DOA, dierenvoedsel ingezameld. Het jaar daarvoor hebben we i.s.m. Eva van der Gucht een inzamelactie voor War Child georganiseerd. Zo proberen we jaarlijks extra aandacht te besteden aan allerlei verschillende goede doelen.

Actie lokale voedselbank

Dit schooljaar komt basisschool De Wereldburger in deze crisistijd in actie voor de lokale voedselbank. Dit doen we in het kader van wereldburgerschap voor een vreedzame wereld waarin niemand honger hoeft te lijden.

De leerlingen en leerkrachten zetten zich in door houdbaar voedsel in te zamelen.

Ook is er geld ingezameld onder de leerlingen en leerkrachten. Hier wordt vooral verzorgingsproducten (denk aan shampoo, tandpasta, luiers voor baby’s etc.) mee gekocht.

De klanten van de voedselbank zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Om in aanmerking te komen voor ‘de voedselbank’ moet je papieren hebben in Nederland. Heb je dat niet? Dan heb je ook geen recht op de voedselbank.

Daarom doneert De Wereldburger aan de lokale voedselbank, dat zijn tevens hun buren. Zij hebben klanten die in Nederland niet de nodige papieren hebben om in aanmerking te komen voor extra hulp om de maand door te komen. Vooral nu de feestdagen er ook aan komen.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0