Ashoera uitgedeeld in de kerk

    NIEUWE-NEDERLANDER | ZAANDAM In Nederland hebben vrijwilligers van Kunst van het Samenleven Amsterdam en Stichting Animo as

TURKIJE GLIJDT AF NAAR DE MIDDELEEUWEN
VVD blijft grootste partij, D66 wint fors
Burendag avond was een geslaagde ontmoeting bij buurthuis Amsterdam Aker !

 

 

NIEUWE-NEDERLANDER | ZAANDAM

In Nederland hebben vrijwilligers van Kunst van het Samenleven Amsterdam en Stichting Animo ashoera pudding uitgedeeld aan mensen van verschillende religies in een kerk, geïnspireerd door het verhaal van de ark van Noach.

Amsterdam Kunst van het Samenleven en Animo-vrijwilliger Bayram Karaçam zei dat ze voor het eerst ashoera hebben uitgedeeld in de Zaandam Doopsgezind Vermaning-kerk vanwege de ashoera week.

Tijdens het programma deelden de deelnemers een boodschap van tolerantie en dialoog. Mensen van verschillende religies en instellingen namen deel aan de ashoera-dag in de grootste kerk van Zaanadam, de Doopsgezind Vermaning-kerk. Voorafgaand aan het programma werden gebeden gehouden, waarbij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije werden herdacht en voor de verlossing van de hele mensheid werd gebeden.

Kok Klaver, de dominee van de Zaandam Doopsgezind Vermaning-kerk, was zeer tevreden dat moslims gezamenlijk in de kerk baden. Hij benadrukte dat we zoveel gemeenschappelijke punten hebben dat we geen tijd zouden moeten verspillen aan conflicten over onze verschillen. Klaver gelooft dat het bespreken en delen van ervaringen, vooral tijdens betekenisvolle dagen, vooroordelen kan verminderen en dialoog bevordert. Hij noemde het uitdelen van ashoera na de dienst door de vrijwilligers aan de 50 aanwezigen een prachtig gebaar en benadrukte dat het uiten van tevredenheid door mensen van verschillende religies en geloven belangrijk is voor dialoog.

Bayram Karaçam, een vrijwilliger van Stichting Animo , deelde ashoera uit aan bijna 50 mensen in de Zaandamse kerk en ontving zeer positieve reacties. Tijdens het programma werd gesproken over de bereiding en geschiedenis van ashoera, en er werden brochures over ashoera in het Nederlands uitgedeeld. Voorafgaand aan het programma baden mensen gezamenlijk in de kerk, zowel voor de duizenden mensen die omkwamen bij de aardbeving in Turkije als voor mensen over de hele wereld. Er werden gezangen gezongen en daarna werd ashoera uitgedeeld. Het doel van de dag was om elkaar beter te leren kennen en dialoog te bevorderen, waarbij vooroordelen verdwijnen zodra mensen elkaar leren kennen.

Dick Branger, een huisarts uit Zaanstad, nam voor het eerst deel aan zo’n ashoera-programma en benadrukte het belang van eenheid, saamhorigheid en verbondenheid. Hij gelooft dat dergelijke activiteiten belangrijke bijdragen leveren aan het samenleven, vooral door vooroordelen te verminderen en solidariteit te bevorderen.

Diane Klaver uitte haar dankbaarheid aan de Animo Vakfı voor het organiseren van het evenement en was zeer tevreden met de warme belangstelling en het aanbieden van ashoera na de kerkdienst.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0