Eerste afstudeerceremonie Sophia Academie markeert mijlpaal in online theologieonderwijs

  Eerste afstudeerceremonie Sophia Academie markeert mijlpaal in online theologieonderwijs NIEUWE NEDERLANDER | ROTTERDAM Sophia Aca

Het thema voor de wereld lerarendag 2022 “De transformatie van het onderwijs begint bij de leraren”
Prof. dr. Anwar Alam:  Hoopvol over de toekomst van de Hizmet-beweging
Nu ook 11.000 vrouwen onschuldig vast in Turkije

 

Eerste afstudeerceremonie Sophia Academie markeert mijlpaal in online theologieonderwijs

NIEUWE NEDERLANDER | ROTTERDAM

Sophia Academie, in 2018 opgericht in Rotterdam voor academische en wetenschappelijke doeleinden, is uitgegroeid tot een prominente stichting die online theologieonderwijs en diverse andere activiteiten aanbiedt.

Tijdens de Covid-19 pandemie die de hele wereld trof, zette de stichting haar eerdere activiteiten online voort en startte een driejarig online theologiecertificeringsprogramma in het academisch jaar 2020-2021, waarin deskundige docenten in islamitische wetenschappen en studenten samenkomen. Op dit moment biedt de Sophia Academie onderwijs aan 250 studenten uit 46 verschillende landen en de eerste diploma-uitreiking vond plaats op het hoofdkantoor van de stichting in Rotterdam, waar 73 studenten afstudeerden.
Het Online Theologie Programma begon met een presentatie van Dr. Osman Bodur, die de academische zaken van Sophia Academie overziet. Na het reciteren van de Koran ging het programma verder met een toespraak van Bahattin Ayyıldız, voorzitter van Sophia Academy Foundation en Online Theologie Bestuur, over de oprichting en activiteiten van de stichting. Prof. Dr. Muhittin Akgül, de Algemeen Coördinator van Online Theologie, benadrukte het belang van online theologieonderwijs. Vervolgens sprak Ahmet Özberk over de technische infrastructuur van het theologieonderwijs en sprak hij zijn dank uit aan de studenten.

 

Academisch personeel, waaronder Assoc. Prof. Dr. Kadir Paksoy, Assoc. Prof. Dr. Refii Kileci, en Dr. Hasan Darcan, feliciteerden de studenten met hun prestaties. Ook andere docenten die een cruciale rol hebben gespeeld bij de oprichting van de stichting stuurden een videoboodschap of een schriftelijk bericht om hen te feliciteren met deze belangrijke dag.
De docenten van de Sophia Academie overhandigden vervolgens hun certificaten aan de studenten. De afgestudeerden spraken hun waardering uit voor de onschatbare kans om onderwijs te krijgen van enkele van de meest gerenommeerde theologiegeleerden van Turkije en verklaarden dat het beginnen aan deze onderwijsreis het beste was wat ze ooit hebben gedaan. Het emotionele programma werd afgesloten met dankbetuigingen aan iedereen die een bijdrage had geleverd, vergezeld van cadeau-uitreikingen.

Bahattin Ayyıldız, voorzitter van Sophia Academy Foundation en Online Theology Board, sprak zijn blijdschap uit bij het uitreiken van certificaten aan de eerste afgestudeerden na het 3-jarige programma. Ayyıldız benadrukte dat de Sophia Academie een veelomvattend curriculum aanbiedt met verschillende vakken, waaronder Arabisch, de Koran, islamitische geloofsbelijdenis, hadith, exegese, jurisprudentie, maar ook sociologie, filosofie, religieuze psychologie en spirituele begeleiding – allemaal essentieel voor individuen in hun sociale leven. Hij benadrukte dat dit onderwijs online werd gegeven door een team van deskundige academici die 20 tot 30 jaar les hadden gegeven en leidinggevende posities hadden bekleed aan theologische faculteiten, afkomstig uit verschillende landen zoals Australië, Amerika, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Oostenrijk, Egypte, Duitsland en Nederland.

Prof. dr. Muhittin Akgül, de algemeen coördinator van Online Theologie, gaf aan hoe betekenisvol het afstudeerprogramma van de Sophia Academie was. Hij wees op de diversiteit onder de studenten, waaronder professoren, universitair geschoolden, ingenieurs, artsen en academici, wat de onderwijservaring verrijkte. De studenten stelden originele en uiteenlopende vragen vanwege hun verschillende achtergronden, wat een uniek aspect van het programma creëerde.

İsmet Macit, die het programma voltooide, uitte zijn gevoelens door te verklaren dat het ontvangen van het certificaat van de Sophia Academie het einde betekende van zijn driejarige reis van islamitische studies en het verdiepen van zijn geloof. Als jurist die postdoctorale en doctorale studies had voltooid, had Macit altijd verlangd naar een systematische opleiding in islamitische wetenschappen, die hij vond aan de Sophia Academie.

Ahmet Özberk feliciteerde de 73 studenten die afstudeerden aan de Sophia Academie en benadrukte de inspanningen van de Academie om studenten te voorzien van de nieuwste online technologische diensten, waaronder Zoom voor onderwijs op afstand, gepersonaliseerde wachtwoorden voor YouTube-lezingen en een modelsysteem voor aantekeningen en examens van studenten.

Dr. Osman Bodur, die de leiding heeft over de hadith en algemene academische studies aan de Sophia Academie, sprak zijn hoop uit dat studenten met verschillende academische achtergronden de islamitische wetenschappen van de Sophia Academie kunnen integreren met hun eigen vakgebied, waardoor nieuwe perspectieven ontstaan. Het programma was erop gericht om afgestudeerden met verschillende academische achtergronden, zoals natuurkunde of scheikunde, in staat te stellen theologie te studeren en hun toekomst opnieuw vorm te geven. In totaal 73 studenten voltooiden het strenge driejarige programma met succes, behaalden 180 studiepunten en studeerden af als theologiestudenten.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1