Sophia Academy viert tweede afstudeerfeest

Sophia Academy viert tweede afstudeerfeest   Sophia Academy, opgericht in 2018 in Rotterdam voor wetenschappelijke en academische studies,

Plastic2Oil: de Analyse
Bruggen van vriendschap en broederschap zijn geslagen op zondag 2 april 2023 tijdens de iftaravond van de Dialoog en Rumi Broederschap in Amsterdam
Zaandam Animo Stichting Boekleespicknick in de Buitenlucht

Sophia Academy viert tweede afstudeerfeest

 

Sophia Academy, opgericht in 2018 in Rotterdam voor wetenschappelijke en academische studies, beleefde haar tweede afstudeerfeest.

Sophia Academy is uitgegroeid tot een snelgroeiende stichting, met zowel online theologische programma’s als andere activiteiten. Tijdens de COVID-19-pandemie, die de hele wereld trof, zette de stichting haar activiteiten online voort en lanceerde in 2020-2021 een online theologisch certificaatprogramma.

Met een huidige studentengroep van 250 studenten uit 50 verschillende landen, beleefde Sophia Academy haar tweede afstudeerfeest in 2023-2024 in het hoofdkantoor in Rotterdam, waar 43 studenten afstudeerden.

 

ONLINE THEOLOGISCH PROGRAMMA

Dr. Osman Bodur, een vertegenwoordiger van Sophia Academy, presenteerde het programma.

Bahattin Ayyıldız, voorzitter van de Sophia Academy Foundation en de Online Theological Management Board, hield een toespraak over de oprichting en activiteiten van de stichting.

Prof. Dr. Muhittin Akgül, algemeen coördinator van de online theologische afdeling, sprak over het belang van dit onderwijsprogramma. Ook Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, docent Fiqh, Prof. Dr. Salim Aydüz, docent Islamitische studies in het Westen, en Assoc. Prof. Dr. Refii Kileci, docent Islamitische beschavings- en kunstgeschiedenis, benadrukten het belang en de toekomstperspectieven van dit onderwijs.

Ahmet Özberk, verantwoordelijk voor de technische infrastructuur van het theologisch onderwijs, sprak eveneens en bedankte de succesvolle deelnemers.

Het programma werd ook live gevolgd door studenten en docenten uit verschillende landen via YouTube. De succesvolle studenten ontvingen hun certificaten van de docenten van Sophia Academy, en aan het einde van het programma werden geschenken uitgereikt aan de deelnemers.

AYYILDIZ: WIJ BIEDEN DEZE OPLEIDINGEN AAN MET EEN DESKUNDIG TEAM

Bahattin Ayyıldız, voorzitter van de Sophia Academy Foundation en de Online Theological Management Board, zei dat hij blij was om de certificaten uit te reiken aan de tweede lichting afgestudeerden na een driejarig programma.

Ayyıldız verklaarde: “Vorig jaar studeerden 73 studenten af. Dit jaar zijn dat er 43. Deze opleidingen worden gegeven door een deskundig team van voornamelijk professoren. Onze studenten komen uit verschillende landen en konden vanwege visumproblemen niet allemaal hierheen komen. Onze studenten hebben alle vakken gevolgd die normaal gesproken aan theologische faculteiten worden gegeven, zoals Arabisch, de Koran, dogmatiek, hadith, exegese, fiqh, en ook sociologie, filosofie, godsdienstpsychologie en geestelijke begeleiding. Deze opleiding geven wij online op zaterdag en zondag met een deskundig academisch team. Onze docenten, die al 20 tot 30 jaar lesgeven aan theologische faculteiten en leidinggevende functies hebben vervuld, komen uit verschillende landen zoals Australië, Amerika, Engeland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Egypte, Duitsland en Nederland. Vroeger moesten mensen grote afstanden afleggen om kennis te vergaren. Nu brengen wij deze kennis naar de huiskamers van onze studenten. Er is een sterke band tussen onze studenten en docenten. Een aantal van onze studenten is vandaag naar Sophia Academy in Rotterdam gekomen, terwijl anderen de afstudeerceremonie via Zoom live volgden. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan de oprichting van deze stichting en onze studenten van harte bedanken.”

AKGÜL: WIJ HEBBEN STUDENTEN UIT 50 VERSCHILLENDE LANDEN

Prof. Dr. Muhittin Akgül, algemeen coördinator van de online theologische afdeling, zei dat Sophia Academy na een driejarig intensief onderwijsprogramma haar tweede lichting afgestudeerden heeft geleverd. Akgül verklaarde: “Sophia Academy is na drie jaar hard werken een nieuwe deur geworden in het onderwijs voor studenten uit meer dan 50 verschillende landen. Kennis is een verloren bezit van de moslim, zoals onze Profeet (vzmh) zei. De Koran is een boek van woorden en zijn bron is God zelf. Wij bieden theologisch onderwijs aan bij Sophia Academy. Onze studenten zijn erg tevreden. Dit jaar zijn we ook begonnen met een masterprogramma. Wij bedanken onze studenten voor hun inspanningen. Onder onze studenten bevinden zich professoren, docenten, ingenieurs, artsen, academici en afgestudeerden van universiteiten. Dit onderscheidde ons onderwijs. Studenten van theologische faculteiten stellen meestal standaardvragen. Maar degenen die religie vanuit verschillende disciplines bestuderen, stelden originele en ongewone vragen, wat ons onderwijs uniek maakt.”

PROF. DR. SALIM AYDÜZ: DE WERELD IS EEN NIEUW TIJDPERK INGEGAAN, DIT TIJDPERK IS ONLINE ONDERWIJS

Prof. Dr. Salim Aydüz, die uit Engeland kwam om de tweede afstudeerceremonie van Sophia Academy bij te wonen, zei dat het voor hem een spannende ervaring was. Aydüz verklaarde: “Vorig jaar kon ik de eerste afstudeerceremonie niet bijwonen. Dit jaar was ik trots om in Rotterdam te zijn. De onderwijsdienst van Sophia Academy is zeer waardevol. De wereld is een nieuw tijdperk ingegaan, namelijk het tijdperk van online onderwijs. Door online theologisch onderwijs aan te bieden, heeft Sophia Academy een belangrijke bijdrage geleverd aan dit nieuwe systeem. Ik geef les in islamitische studies in Europa en vertel mijn studenten dat ze de bestaande onderzoeken als voorbeeld moeten nemen en nog betere studies moeten uitvoeren. Nederland is een belangrijk centrum voor islamitische studies, en het is heel betekenisvol dat een instituut als Sophia Academy hier gevestigd is. Ik hoop dat onze studenten naast hun taalvaardigheid ook op wetenschappelijk gebied zeer succesvol zullen zijn en grote bijdragen zullen leveren.”

PROF. DR. OSMAN KAŞIKÇI: WIJ MOETEN ONZE RELIGIE UIT JUISTE BRONNEN EN OP DE JUISTE MANIER LEREN

Prof. Dr. Osman Kaşıkçı deelde zijn gevoelens als volgt: “Ik geef les bij Sophia Academy en zet ook mijn eigen academische studies voort. Kennis is geen beroep, maar iedereen moet minstens voldoende religieuze kennis hebben om zijn leven voort te zetten. Wij moeten onze religie uit juiste bronnen en op de juiste manier leren. Daarom geef ik les bij Sophia Academy. Ik bedank alle docenten.”

ÖZBERK: WIJ BIEDEN ONZE STUDENTEN DE NIEUWSTE ONLINE TECHNIEKEN AAN

Ahmet Özberk feliciteerde de 43 afgestudeerden van Sophia Academy in Rotterdam. Özberk verklaarde: “Ik ben verantwoordelijk voor de technische kant en studentenadministratie van Sophia Academy. Wij streven ernaar onze studenten de nieuwste technologische diensten aan te bieden. Zoom is een onderdeel van online onderwijs. Daarnaast uploaden wij de lessen met een speciale code op YouTube voor onze studenten. Wij bieden ook een systeem voor lesnotities en examens aan. Dit systeem is een onlosmakelijk onderdeel van het onderwijs en wij proberen dit aan te bieden binnen Sophia Academy.”

BODUR: SAMENKOMST VAN VERSCHILLENDE WETENSCHAPPEN EN ISLAMITISCHE STUDIES

Dr. Osman Bodur, verantwoordelijk voor de hadith en algemene academische studies bij Sophia Academy, verklaarde: “Wij hopen dat onze studenten, die in verschillende wetenschappelijke disciplines zijn opgeleid, bij Sophia Academy ook islamitische studies volgen en deze combineren met hun eigen vakgebied om nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Het belangrijkste doel van dit programma is dat studenten uit verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals fysica of chemie, een theologische opleiding volgen en een nieuwe richting geven aan de toekomst. Vandaag hebben wij 43 studenten afgestudeerd. Wij nodigen toekomstige studenten uit om zich via de pers bij ons aan te melden. 43 studenten hebben met succes 180 studiepunten behaald en hebben recht op een theologisch diploma.”

SOPHIA ACADEMY STUDENT UĞUR BİLİCİ: EEN TROTS MOMENT, ONS DOEL IS EEN MASTEROPLEIDING

Uğur Bilici, een student van Sophia Academy, verklaarde dat hij zijn opleiding begon in Vietnam en samen met zijn vrouw voltooide in Finland, waarna zij hun certificaten behaalden. Bilici verklaarde: “Tijdens deze periode hebben wij, naast de intensieve lessen, voor onze kinderen gezorgd en onze opleiding zonder onderbreking voortgezet. Aan het einde van de drie jaar zijn wij vandaag in Rotterdam bij het hoofdkantoor van Sophia Academy en wij zijn trots om onze certificaten te ontvangen. Ons doel is om een masteropleiding te volgen.”

Na het programma vond er ook een signeersessie plaats voor academische boeken die zijn uitgegeven door Sophia Academy Publications. Het programma werd afgesloten met een maaltijd en thee.

Voor informatie over de online opleidingen van Sophia Academy:
Voor een driejarige online theologische opleiding en inschrijving: Online Theologie – Sophia Academy (academysophia.nl)
Voor een tweejarige masteropleiding: Online Theologie – Sophia Academy (academysophia.nl)
Om boeken te kopen van Sophia Academy Publications: Online Theologie – Sophia Academy (academysophia.nl)
Voor het volgen van activiteiten en conferenties via het YouTube-kanaal: (10) Sophia Academy – YouTube

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0