Hizmet vrijwilligers hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen

Hizmet vrijwilligers hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen AMSTERDAM, NİEUWE-NEDERLANDER Mensen die iets bijzonders doen voor

Duizenden demonstranten tegen racisme en politiegeweld op de Dam
Russisch Gazprom stopt gaslevering aan Nederland
Mark Rutte tegen Erdoğan: “In de toekomst gaan we dit doen”

Hizmet vrijwilligers hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen

AMSTERDAM, NİEUWE-NEDERLANDER

Mensen die iets bijzonders doen voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
De Hizmet vrijwilligers Mevrouw Fatma Lapçin-Yılmaz en meneer Mevlüt Yılmaz hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In Amsterdam woonachtige familie Yılmaz is betrokken bij sociaal culturele activiteiten en doet vrijwilligerswerk.

HALSEMA: JULLİE ZIJN MENSEN VAN DE DİALOOG
Burgemeester Femke Halsema, “Mevrouw Fatma Lapçin-Yılmaz en meneer Mevlüt Yılmaz, jullie hebben de afgelopen 20 jaar als vrijwilliger gewerkt bij stichting Regenboog en Huis van de Wijk. De laatste jaren hebben jullie culturele projecten georganiseerd in Amsterdam.
Zo hebben jullie de Cupcake steunactie voor zorg en politie en iftar maaltijden tijdens de Ramadan in Delflandplein georganiseerd. Bovendien hebben jullie je de laatste 10 jaar met plezier bezig gehouden met de persoonlijke verzorging van jullie dochter Zehra.
Wat ik heel spijtig vind voor jullie is dat jullie wegens trieste redenen niet terecht kunnen in jullie geboorteland. Jullie zijn goede dialoog mensen. Jullie zorgen voor verbinding tussen mensen.
Mevrouw Fatma Lapçin-Yılmaz en meneer Mevlüt Yılmaz jullie hebben deze Koninklijke onderscheiding verdient. Ik voel mij vereerd dat ik deze onderscheiding namens Koning Willem Alexander en Koningin Maxima mag geven.


In het hele land wordt op Koningsdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen door mensen die bijzonder werk verrichten voor de samenleving.
‘De Koninklijke onderscheiding is een verrassing voor mij’
Fatma Lapçin-Yılmaz geeft aan dat het een eer is om een Koninklijke onderscheiding te ontvangen. Mevrouw Yılmaz uit haar gevoelens tijdens de ceremonie als volgt: Het is een enorme verrassing voor mij. De werkzaamheden hebben wij niet in ons eentje uitgevoerd. Wij hebben gehandeld vanuit de visie van Gülen. Dialoog, verbinding tussen mensen realiseren en iedereen accepteren zoals die is, zijn de pijlers in deze visie. Deze onderscheiding is niet enkel voor mij bedoeld, maar ik neem het namens al onze vrijwilligers aan.
Het is een eer om zo een eervolle onderscheiding te mogen ontvangen. Aan de ene kant hebben wij ook pijn. We kunnen niet terecht in onze geboorteland wegens bepaalde redenen. Aan de andere kant is het erg prettig dat de goede daden in de wereld gewaardeerd worden.
‘NAMENS ALLE HİZMET VRIJWILLIGERS’
Het is een eer om deze onderscheiding te mogen ontvangen, zegt Mevlüt Yılmaz en gaat verder: “ ik woon al een lange tijd in Amsterdam. Ik werk momenteel als vrijwilliger in Zaandam. Het is vandaag een hele waardevolle en bijzondere dag voor ons. Ik ontvang deze onderscheiding namens Gülen en alle hizmet vrijwilligers.
Deze onderscheiding geeft men ook een grote verantwoordelijkheid. Het heeft ons nog meer gemotiveerd om mooie werkzaamheden te verrichten. Ik ben van mening dat ik na deze onderscheiding nog meer aandacht moet besteden aan onze samenleving. Nog beter gezegd: ik heb het gevoel dat het verantwoordelijkheidsgevoel is toegenomen. Ik vind dat je dit als mens in je moet hebben. Ik bedank de Nederlandse Koninklijke familie. Ook na deze onderscheiding zullen wij verder gaan met onze activiteiten.
De Nederlandse Koninklijke familie vindt dat ik deze onderscheiding heb verdient wegens de vrijwilligersactiviteiten op sociaal en cultureel gebied, gericht op de Amsterdammers, ouderen, jongeren en iedereen zonder enige onderscheiding te maken tussen mensen. Het is een eer.
Dit is ook een waardering en erkenning voor de projecten die voor deze gemeenschap zijn gedaan. Ik wil zowel de gemeente Amsterdam als de Koninklijke familie bedanken. ”
Na de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding nam de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema een groepsfoto met Fatma Lapçin-Yılmaz en Mevlüt Yılmaz waarmee de ceremonie werd afgesloten.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1