15 juli theater werd een theater

15 juli theater werd een theater NİEUWE-NEDERLANDER - AMSTERDAM In het theaterstuk, dat werd opgevoerd in Amsterdam, de hoofdstad van Nederl

Vanaf morgen gaat Nederland in lockdown: dit zijn de maatregelen
Samenvvv I. Internationale Fotografie Wedstrijd” EENZAAMHEID IN DE CORONA-PERIODE
Gijzelnemer en gegijzelde uit Apple Store, dader in handen van politie

15 juli theater werd een theater

NİEUWE-NEDERLANDER – AMSTERDAM

In het theaterstuk, dat werd opgevoerd in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, werd verteld over de problemen in de gevangenissen in Turkije en de vervolging van onschuldige mensen. Om precies te zijn, het 15 juli theater werd een theater. “Yol”, het eerste theater van het platform Lotus van de Media gelieerd aan de stichting Wees de stem voor vrijheid, ging op 2 juli 2022 om 20:00 uur in première. Duizenden onschuldige mensen zoals huisvrouwen, studenten, ambtenaren en winkeliers werden opgepakt of uit hun huis gezet onder het mom van de coup theater die op 15 juli 2016 plaatsvond in Turkije. Tientallen van hen kwamen samen in het koude water van Meriç. Het “Yol” theater kreeg de kans om iets te vertellen over deze vervolging in Turkije. Het “Yol”-theater, dat bij de première met grote belangstelling en bewondering werd bekeken, wacht op nieuwe eisen om te gaan toeren.


Een groep academici, pedagogen en kunstenaars die vanuit Turkije naar Nederland zijn gevlucht, vertelden na een maand over de ongeregeldheden na de staatsgreep van 15 juli, gevangenschap en marteling gevolgd door een reis naar het buitenland. Aan het eind van de een uur durende show gaven ongeveer 250 mensen het spel een staande ovatie. Aan het eind van het programma zei Ömer Öz, een van de deelnemers: “We hebben het huilend bekeken, het was heel mooi. Het was een theater dat voor ons werkte. Ik ben ook blij dat jonge mensen aandacht hebben voor onze gevoeligheden. Het is heel moeilijk en prijzenswaardig om in een Female-Male Theater aandacht te kunnen besteden aan deze dimensies. Ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Het is ook een applaus waard dat jonge mensen het initiatief nemen en zo’n werk uitvoeren. Laten we de weg vrijmaken voor deze jonge mensen en hen helpen kunst te maken binnen de kaders van onze principes, Insha’Allah.” Binnen het Wees Stem Voor Vrijheid Platform zet het theaterteam Lotus van Media haar artistieke activiteiten in Nederland voort. Lotus van Media is opgericht door vrijwilligers uit verschillende beroepsgroepen die in Nederland wonen en die de rechtsstaat, democratie en mensenrechten een warm hart toedragen. Het team van Lotus van Media bestaat voornamelijk uit mensen die Turkije om politieke redenen hebben verlaten.
Lotus van de Media heeft uw steun en donaties nodig voor werken zoals korte film en theater. U kunt steunen!!!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0