PLATFORM KUNST VAN HET SAMENLEVEN START ACTIE TEGEN EENZAME KERST: ‘HET BRENGT MENSEN BIJ ELKAAR’ GOEIE ACTIE

PLATFORM KUNST VAN HET SAMENLEVEN START ACTIE TEGEN EENZAME KERST: 'HET BRENGT MENSEN BIJ ELKAAR' GOEIE ACTIE Kerst is voor velen eenzaam dit

Wij delen het verdriet van de onschuldigen die bij de aanslag om het leven zijn gekomen.
Hizmet-beweging in Nederland: Wij veroordelen de verschrikkelijke terreuraanslag in Nice
Demonstraties voor Oekraïne in Nederland: ‘Mooi om eenheid te zien’

PLATFORM KUNST VAN HET SAMENLEVEN START ACTIE TEGEN EENZAME KERST: ‘HET BRENGT MENSEN BIJ ELKAAR’
GOEIE ACTIE

Kerst is voor velen eenzaam dit jaar. Om deze mensen toch een hart onder de riem te steken, roept de moslimgemeenschap op om mee te doen met de Kunst van het Samenleven Kerstactie.

Schrijf een kerstkaart of breng wat lekkers langs bij je buren, een AZC of de politie, luidt de oproep.

KERST

Initiatiefnemer Sayine Calkin is zich bewust van het feit dat de moslimgemeenschap een van oorsprong christelijk feest aangrijpt om eenzaamheid tegen te gaan. “Ik dacht eerst ook: dit kan wat gevoelig zijn”, geeft ze toe.

“Maar de afgelopen twee weken hebben zo veel verschillende mensen enthousiast meegedaan. Man, vrouw, jong, oud, geboren en getogen in Nederland, maar ook nieuwkomers. Ik zie enorm veel diversiteit.”

MOSLIMGEMEENSCHAP

Ondanks dat de oproep vanuit een moslimgemeenschap komt, gaat het volgens Calkin om alle Nederlanders. “Ik vind interculturele diversiteit belangrijk. Dat men zich openstelt voor een ander. Het gaat om liefde en vriendschap tussen inwoners van hetzelfde land”, zegt Calkin.

“Het mooiste zou zijn als iedereen een plek in zijn hart vindt voor elkaar, los van geloofsovertuiging of achtergrond. We streven met deze actie ook naar liefde voor de mensheid in het algemeen.”

ACTIE

Om die band tussen inwoners te bevorderen en eenzame mensen een hart onder de riem te steken, spoort Calkin iedereen aan om een mooie kerstkaart te schrijven en bijvoorbeeld iets lekkers langs te brengen bij de buren. “En dan in de breedste zin van het woord: je buren in de hele straat of van het hele hofje.”

Wél op afstand natuurlijk. “Maar denk ook aan het plaatselijke verzorgingstehuis, de politie, asielzoekerscentra of een crisisopvang.”

Kunst van het Samenleven kerstactie

CONTACT

Tot nu toe hebben al ruim duizend mensen meegedaan. “Van Deventer tot Den Haag en van Amsterdam tot Tilburg. Het brengt mensen bij elkaar.” Mensen kunnen hun deelname delen op social media via de hashtag #kunstvanhetsamenleven en #eenkleingebaar.

Contact maken is volgens de initiatiefnemers belangrijk, zeker in tijden van corona. “Zie het als een kans. Een kans om elkaar beter te leren kennen in deze moeilijke tijd. Als je er echt voor openstaat en ook de intentie hebt om contact te maken, dan kun je met een heel klein gebaar al zoveel mensen blij maken.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0