Vrijwilliger op straat mishandeld door Erdogan aanhanger wegens politieke oneningheid over Turkije

Vrijwilliger op straat mishandeld door Erdogan aanhanger wegens politieke oneningheid over Turkije   In Nederland gaan de acties van he

Kabinet overweegt avondklok tot 30 maart te verlengen, voorlopig geen versoepelingen
The Young Çağlayan Writers Visited Amsterdam
Mark Rutte tegen Erdoğan: “In de toekomst gaan we dit doen”

Vrijwilliger op straat mishandeld door Erdogan aanhanger wegens politieke oneningheid over Turkije

 

In Nederland gaan de acties van het AKP-regime als gevolg van haatzaaiende uitlatingen van tijd tot tijd door, ondanks de afgelopen 5 jaar.

Necmi Kaya (59), voormalig moskee-imam en vrijwilliger bij de Hizmet-beweging, woonachtig in Haarlem, werd midden op straat fysiek en verbaal aangevallen. S.C. riep ‘je bent een terrorist’ midden op straat en sloeg Necmi Kaya in de oog. De politie en het OM kwamen in actie na de op video opgenomen aanval van Kaya.
In een gesprek met TR724 zei Necmi Kaya dat hij op zaterdag 13 februari 2021 werd onderworpen aan een verbale aanval door S.C op weg naar het huis van zijn vriend om 13.30 uur, en vervolgens kreeg hij klappen in zijn gezicht, hoofd en voeten. Kaya legde haar ervaringen als volgt uit: “Ik ging naar een vriend langs in Haarlem. De persoon genaamd S.C die mij aanviel, woont ook in die straat. Ik was 20 meter verderop. Hij zag mij en begon met beledigingen en ongefundeerde uitspraken met als “je bent een terrorist”. Vervolgens viel hij me fysiek aan. Hij sloeg me in mijn gezicht en hoofd. Ik nam een ​​aantal van deze momenten op camera via mijn mobiele telefoon. Ik heb deze beelden aan de politie van Haarlem gegeven. De politie nam mijn verklaringen op. De politie heeft mijn klacht aanvaard. Het incident is nu doorverwezen naar het parket. Ik zal de incident volgen via mijn advocaat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0